Cruijckelcreke 28c, 4491PS Wissekerke 0612177586 info@kurtos4you.nl

Kurtos4you

Kürtős Kalács

Kürtős Kalács worden gemaakt van een licht gistend deeg dat in een lange sliert gerold word. Dit deegje wikkelen we om een houten rol.
Als het deeg netjes op de rol zit, rollen we het door een bak met suiker zodat de suiker in de oven zal karamelliseren.

De rol van deeg wordt hierna in een speciaal hiervoor gemaakte oven gebakken. Naar wens strooien wij er dan een zoet of hartig strooisel overheen, heerlijk! Het lekkerste is als een Kürtős Kalács warm gegeten word….. Genieten maar!

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Regelmatig nieuwe smaken

Knisperend verse koek

Een ware traktatie op uw bruiloftInmiddels is de koek in meerdere landen bekend geworden. In Duitsland verkopen ze bijvoorbeeld Baumküchen, deze koeken worden wel in een andere vorm (een ring van deeg) verkocht en worden in plakken gesneden. In Frankrijk verkopen ze het Gâteau à la broche (pyramide cake) dat is ook een heerlijk brooddeeg dat laag voor laag boven houtskoolvuur wordt gebakken en opgestapeld als een pyramide. Doch de Hongaren (vooral de Hongaarse Szekers in Transsylvanië) vinden dat deze koeken niet de echte Kürtős Kalács zijn, voor hen heeft de Kürtős Kalács een historische en symbolische waarde en zij zeggen dan ook de oervader te zijn van deze koek. Nog steeds worden er in Hongarije Kürtős Kalács gebakken en te koop aangeboden bij kraampjes en winkels.Wist u dat de Kürtős Kalács in Engeland ‘Chimney cakes’ genoemd worden? In Nederland worden ze schoorsteenkoeken of koek op stok genoemd.Een leuk introductie filmpje over Kurtos4you gemaakt door Van der Verburgh films: